Saopćenja za javnost

Novoimenovani saziv Upravnog odbora Instituta održao konstituirajuću sjednicu

20.6.2024

Ovim tijelom u narednih osam mjeseci će predsjedavati Nihad Branković
Novi saziv Upravnog odbora Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine održao je jučer prvu konstituirajuću sjednicu u prostorijama Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine.

Na prvoj sjednici članovi su za predsjedavajućeg Upravnog odbora izabrali Nihada Brankovića koji će ovim tijelom predsjedavati tokom narednih osam mjeseci.

Odlukom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koja je donesna početkom maja ove godine u Upravni odbor Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine imenovani su Nihad Branković, Elvir Peštalić, Cvija Jurković, Borislav Cicović, Mato Jozić i Ljiljana Bogdanović.

Na jučerašnjoj sjednici novi članovi Upravnog odbora su istakli svoju spremnost da tokom svog mandata poduzmu sve mjere iz svoje nadležnosti koje će unaprijediti, ubrzati i pospješiti proces traženja nestalih osoba u našoj zemlji.

Ovaj Upravni odbor zamijenio je privremeni Upravni odbor Instituta za nestale, koji je imenovan 2016. godine. Članovi Upravnog odbora imenovani su na prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice.